«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η διάταξη για τις δύο θητείες Διευθυντών , παρέμεινε στο νόμο , αλλά δεν θα εφαρμοστεί στις επικείμενες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων

Δείτε τις δύο διατάξεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Μετά από “βροχή” μηνυμάτων που έλαβε το esos σχετικά με τη διαταξη    που ψηφίστηκε  στη Βουλή και προβλέπει Διευθυντές με δύο συνεχόμενες θητείες δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση στο ίδιο σχολείο, σας ενημερώνουμε ότι στις επικείμενες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων δεν θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με άλλη διάταξη που περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο.

Ειδικότερα, η διάταξη  που ψηφίστηκε έχει ως εξής:
β) Η περίπτωση α ́ της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 3848/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 327/2015, αντικαθίσταται ως εξής:
«α) Οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ. για τις θέσεις του συνόλου των σχολικών μονάδων ή Ε.Κ. της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά ή όπου ανήκει η σχολική μονάδα ή Ε.Κ. όπου υπηρετούν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Εκπαιδευτικοί που έχουν ολοκληρώσει δύο (2) συνεχόμενες θητείες πλήρων διδακτικών ετών που προηγούνται της επιλογής στην ίδια θέση διευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ., με επιλογή ή αναπλήρωση, δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση του σχολείου ή Ε.Κ. όπου υπηρετούν αλλά δύνανται να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε άλλο. Ομοίως δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας εκπαιδευτικοί, οι ο- ποίοι συμπληρώνουν κατά τη διάρκεια του επόμενου της επιλογής έτους συνολική πραγματική συντάξιμη υπηρεσία, καθώς και το όριο ηλικίας για υποχρεωτική αποχώρηση από την υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, ο επιλεγείς διευθυντής σχολικής μονάδας θα πρέπει να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του διευθυντή στη σχολική μονάδα ή το Ε.Κ. που έχει επιλεγεί.»
Η δεύτερη διάταξη που ορίζει ότι δεν θα ισχύσει η παραπάνω διάταξη  στις επικείμενες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων, αναφέρει τα εξής:
"Επίσης, κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος δεν εφαρμόζεται το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης α ́ της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 3848/2010, όπως αντικαθίσταται με το παρόν".
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου