«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ "ΜΕΤΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ" ΕΝΩ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ "ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ"!


Διακόπηκε λίγο μετά τις 16:30 ώρα Ελλάδας, η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρεξέλλες, καθώς αποχώρησε η ελληνική αντιπρορωπεία απορρίπτοντας τις προτάσεις των δανειστών
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν τη χώρα μας να επανέλθει με «καλύτερες» προτάσεις, ο ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης απάντησε "Οι προτάσεις σας δεν γίνονται δεκτές και εσείς δεν κάνετε δεκτές τις δικές μας. Δε νομίζουμε ότι έχουμε να πούμε στην παρούσα φάση κάτι περισσότερο" και αποχώρησε.
Mόλις πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει προσπαθώντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας ότι "Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα συμβιβασμό ώστε η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση", αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις η αισιοδοξία του.
"Μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό. Oι διαπραγματεύσεις είναι πάντα γεμάτες διαφωνίες και, στη συνέχεια, συμβιβασμούς" είπε ο κ.Τσίπρας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, αλλά η απόσταση είναι χαοτική.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση όπως έχει ήδη σημειώσει το defencenet.gr, η διαπραγμάτευση πλέον γίνεται μεταξύ "μέτρων εξαθλίωσης" και "μέτρων ισοπέδωσης" της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Όχι ακριβώς "σκίσιμο μνημονίου", δηλαδή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου