«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015



Την απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες όλη την ερχόμενη βδομάδα έλαβε πριν από λίγο το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να επιτευχθεί η οργανωμένη διαχείριση της κρίσης, εισήγηση η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο και -εφ' όσον οριστικοποιηθεί- αναμένεται να ενεργοποιηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία (bank holiday) θα διαρκέσει για τις επόμενες έξι εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποφάσισαν να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 20:00 την επιβολή capital control. 
Το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATM θα είναι 60 ευρώ. 
Κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Δευτέρα τα ATM's δεν θα λειτουργήσουν καθόλου. Κι αυτό διότι θα χρειαστεί να γίνουν τεχνικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στη λειτουργία των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Μέχρι να αναπροσαρμοστούν τα ανώτατα όρια αναλήψεων μετρητών τα ATM's θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.
Η τραπεζική αργία  θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα, αναφέρουν τραπεζικές πηγές.
Επίσης σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η τραπεζική αργία, όπως εισηγήθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθιας, για όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα ισχύσει και για το χρηματιστήριο της Αθήνας που αναμένεται επίσης να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 6 Ιουλίου.
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργικό συμβούλιο. Αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου