Ν.Κεραμέως: Το τρίπτυχο της επένδυσης ύψους 1,3 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον τομέα της εκπαίδευσης της χώρας
Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης παρουσιάστηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη διάρκεια παρουσιάσεων των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Η υπουργός Παιδείας συνδέθηκε, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, από τη βιβλιοθήκη των 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών.
Ανέφερε συνοπτικά το τρίπτυχο της επένδυσης ύψους 1,3 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον τομέα της εκπαίδευσης της χώρας, στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0», που αποτελείται από: 1. τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, 2. την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, 3. τη στρατηγική για αριστεία και καινοτομία στα Πανεπιστήμια.
Η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και ειδικότερα στην αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών και την παροχή εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες και, μέσω του προγράμματος voucher «Ψηφιακή Μέριμνα», σε νέους 4-24 ετών, καθώς και στην περαιτέρω καλλιέργεια δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω νέων προγραμμάτων σπουδών και επιμορφώσεων αντιστοίχως, με όρους προσβασιμότητας για όλους και συμπερίληψης.
«Τους τελευταίους 15 μήνες, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει ένα τεράστιο άλμα όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, τον οποίο ενισχύουμε περαιτέρω με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να επιτύχουμε μια ολιστική ψηφιακή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με όρους συμπερίληψης, για τα παιδιά μας αλλά και για τις μελλοντικές γενεές», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως.
Γιατί επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα σχολεία
Τον Ιούνιο του 2012 τα σχολεία επιλέχθηκαν ως Microsoft Pathfinder School για το 2013 στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft. Η επιλογή τους έγινε με αφορμή την επιτυχή ενσωμάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την δημιουργική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τα πρώτα ελληνικά δημόσια σχολεία που πήραν αυτή τη διάκριση.
Επίσης, τo Δεκέμβριο του 2013 τα σχολεία έλαβαν την διάκριση Global Mentor School στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft και του διεθνούς δικτύου Partners in Learning και το Φεβρουάριο του 2014 πήραν την τρίτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό της European Space Agency (ESA) για την δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο στο πλαίσιο του προγράμματος «Wake Up Rosetta».
Τέλος, απέσπασαν το 3ο Βραβείο στον διαγωνισμό του OSOS και του ΙΕΠ: «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» στο Athens re-science festival το 2019.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου