Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΥΠΕΞ για ευρωπαϊκή ομοσπονδία Handball: «Είστε παράνομοι - Παραβιάσατε την ενδιάμεση συμφωνία για τα Σκόπια»

ΥΠΕΞ για ευρωπαϊκή ομοσπονδία Handball: «Είστε παράνομοι - Παραβιάσατε την ενδιάμεση συμφωνία για τα Σκόπια»


Το ελληνικό ΥΠΕΞ έλαβε θέση για τον αποκλεισμό της ελληνικής εθνικής ομάδας νεανίδων χάντμπολ από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και την τιμωρία της με χρηματικό πρόστιμο και την εγκαλεί καθώς υιοθέτησε την παράνομη πρακτική των μελών της σκοπιανής αποστολής να φορούν μπλούζες με το όνομα «Μακεδονία».
Είναι σαφές όπως ανακοινώνει το ΥΠΕΞ ότι «η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία»!

Δηλαδή η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ παρανόμησε και μάλιστα εν γνώση της επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα πολύ κακό προηγούμενο.
Η απόφασή της θα τεθεί υπό έφεση και πρέπει να καταπέσει γνωρίζοντας ότι φέτος οι Αμερικανοί θέλουν πάση θυσία την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΝΑΤΟ οι Αμεριοκανοί θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια το αργότερο μέχρι την Άνοιξη του 2018. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι σε θέση ισχύος και τα Σκόπια υπό διάλυση. Εάν οι Αμερικανοί τα θέλουν στο ΝΑΤΟ να «κόψουν το λαιμό τους» να πείσουν τα Σκόπια να ξεχάσουν το όνομα «Μακεδονία» είτε «σκέτο» είτε με «γαρνιτούρα» σύνθετες ονομασίες με γεωγραφικούς προσδιορισμούς και άλλα... αστεία.
Πάνω απ'όλα είναι το ελληνικό εθνικό συμφέρον και όχι των Αμερικανών η οποιουδήποτε
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία.
Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την πΓΔΜ λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου