«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Να γίνουν αποσπάσεις τώρα σε όλα τα εναπομείναντα κενά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Δ. Πεππέ
Αναγκαία προϋπόθεση  για μια επιτυχημένη εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί και η διαμόρφωση συνθηκών ψυχικής ηρεμίας στους εκπαιδευτικούς.

Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι με πολυετείς προσωπικές θυσίες υπηρετούν το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μακριά από τις οικογένειές των. Επιπλέον αρκετοί εξ αυτών βιώνουν στην οικογένειά τους, τις θλιβερές συνέπειες ανιάτων ασθενειών. Εξαιτίας της ουσιαστικής ανυπαρξίας μεταθέσεων των τελευταίων χρόνων, οι αποσπάσεις αποτελούν τη μοναδική διέξοδο στις τραγικές συνθήκες που βιώνουν.
Οι πρόσφατες αποσπάσεις έδειξαν ότι στο ζήτημα αυτό, όχι μονό δεν επιδεικνύεται η απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία αλλά αντιθέτως περιορίζεται η όποια δυνατότητα υπάρχει για κάλυψη διαπιστωμένων κενών. Ως  Αιρετός του ΚΥΣΔΕ καλώ την πολιτική ηγεσία να συμβάλλει έτσι ώστε:
•    Το ΚΥΣΔΕ άμεσα και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να συνεδριάσει και να εισηγηθεί αποσπάσεις μεταξύ των φερόμενων ως «πλεονασματικών περιοχών»
•    Να γίνουν Αποσπάσεις  ΤΩΡΑ σε όλα τα εναπομείναντα κενά της Πρωτοβάθμιας (1.610 σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Αττική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου