«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Άδειες άνευ αποδοχών (μικρής διάρκειας ή μακροχρόνιες): Τι προβλέπει η νομοθεσία

Τι ισχύει για τις μακροχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών – Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις.

Η τελευταία αλλαγή στη νομοθεσία για τις άδειες άνευ αποδοχών έγινε με το νόμο 4823/2021. Πρόκειται για μια προσθήκη η οποία έρχεται να συμπληρώσει το ν. 1566/85 σε όσα προέβλεπε για τις άδειες άνευ αποδοχών.

Δείτε την εγκύκλιο

Άδειες άνευ αποδοχών: Ισχύουν και για τους νεοδιόριστους – Εγκύκλιος

Δείτε την εγκύκλιο

Τι ισχύει για τις μακροχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών – Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις

Στο ν. 4926/2022 θεσπίστηκε ο έγκαιρος χρονικός προγραμματισμός της υποβολής αιτήσεων αδειών για τις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης γνωρίζουν εκ των προτέρων το λόγο της αιτούμενης άδειας, όπως συμβαίνει για τις άδειες με ή χωρίς αποδοχές σχετικά με την ανατροφή τέκνων, την ειδική προστασία της μητρότητας, τις διευκολύνσεις για οικογενειακούς λόγους και την υπηρεσιακή εκπαίδευση.

Προγραμματισμός χορήγησης αδειών σε εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αιτήσεις εκπαιδευτικών και μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη χορήγηση, με ή χωρίς αποδοχές, μακροχρόνιων, πλέον των είκοσι (20) ημερών, αδειών σχετικών με την ανατροφή τέκνων, την ειδική προστασία της οικογένειας και της μητρότητας, τις διευκολύνσεις για οικογενειακούς λόγους, την υπηρεσιακή εκπαίδευση, την ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών και την ανάγκη προσωρινής εγκατάστασης στο εξωτερικό υποβάλλονται το αργότερο έως την 31η Μαΐου εκάστου έτους, η απόφαση χορήγησής τους εκδίδεται το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου, και αφορά σε χρονικό διάστημα εντός του αμέσως επόμενου σχολικού έτους.

Αναλυτικά το άρθρο ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου