«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Στις 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές του 2024

dictyo.gr

 

 
Στις 31 Μαΐου 2024 θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας των εφετινών τελειοφοίτων του Λυκείου. Οπως ανακοινώθηκε ήδη από το υπουργείο Παιδείας, για τη μεγαλύτερη κατηγορία των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων οι επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 31 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ μια ημέρα νωρίτερα, στις 30 Μαΐου, θα ξεκινήσει η εξεταστική διαδικασία για τα Επαγγελματικά Λύκεια. 

Για τα Γενικά Λύκεια οι επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις θα τελειώσουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία προσανατολισμού. Στις 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι της ίδιας κατηγορίας θα εξεταστούν σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία προσανατολισμού και την Πέμπτη 6 Ιουνίου σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική, επίσης προσανατολισμού. 

Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων θα εξεταστούν μεταξύ 30 Μαίου και 17 Ιουνίου του 2024. Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) τίθεται το διάστημα 17-26 Ιουνίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου