«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Εκπαιδευτικοί περιμένουν το διορισμό τους παρότι γνωστοποιήθηκαν τα ονόματά τους πριν τις εκλογές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ήδη από τις 24-05-2023, ενόψει και πάντως πριν τις εθνικές εκλογές, γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των 25 διοριστέων μουσικών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 79.01 (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) σε οργανικές θέσεις στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, οι οποίοι έλαβαν και sms από το Υπουργείο.

Για τις λοιπές 36 θέσεις που παρέμειναν κενές (61-25) η από 4-5-2023 πρόσκληση προβλέπει ότι θα καλυφθούν από τους μουσικούς ΤΕ16 (ωδειακούς). 

Δύο περίπου μήνες περίπου μετά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα κανένα όνομα διοριστέου ΤΕ16!

Έως σήμερα δεν γνωρίζουμε αν έχει τρέξει το σύστημα για τους συμπληρωματικούς αυτούς διορισμούς.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας ενημερώνουν τηλεφωνικά ότι τα ονόματα των μουσικών ΤΕ16 θα κοινοποιηθούν για πρώτη φορά στο ΦΕΚ διορισμού που αναμένεται να εκδοθεί τον Αύγουστο, μαζί με των ΠΕ 79.01!

Τα προηγούμενα έτη, όμως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις εκδίδονταν άμεσα το ΦΕΚ για τη μεταφορά των θέσεων από ΠΕ σε ΤΕ και κατόπιν δημοσιεύονταν οι συμπληρωματικοί πίνακες διοριστέων ΤΕ16 πολύ πριν το τελικό ΦΕΚ διορισμού.

Η δυσμενής διάκριση ως προς την ενημέρωση δεν είναι δικαιολογημένη, καθώς θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει πρότερη ενημέρωση και προς τους ωδειακούς μουσικούς προκειμένου να τερματιστεί η αγωνία αυτών και των οικείων τους αλλά και για πρακτικότερους λόγους (π.χ. εύρεση στέγης).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου