«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022


Tο υπ. Παιδείας άλλαξε το όνομα της ΑΣΠΑΙΤΕ σε έγγραφο

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι η μοναδική από τα ΑΕΙ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης η οποία παραμένει σε αυτή την βαθμίδα , καθώς δεν πανεπιστημιοποιήθηκε όπως τα υπόλοιπα ΤΕΙ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας στην απόφαση για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ αναφέρει την  Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)  ως Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών & Τεχνολογικών Επιστημών.

Προφανώς η αλλαγή του ονόματος στην απόφαση έγινε από λάθος, αλλά επειδή η Σχολή βρίσκεται σε διαβούλευση με το υπουργείο για το μέλλον της , σε πολλούς μπαίνουν διάφορες σκέψεις.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι η μοναδική από τα ΑΕΙ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης η οποία παραμένει σε αυτή την βαθμίδα , καθώς δεν πανεπιστημιοποιήθηκε όπως τα υπόλοιπα ΤΕΙ.

Τελευταία , τον Ιούνιο ο υφυπουργός Παιδείας , αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος απάντησε  , εγγράφως, στη Βουλή για την ΑΣΠΑΙΤΕ ότι "Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση ακαδημαϊκά και χωροταξικά κριτήρια, όπως το φυσικό μέγεθος και τη διάρθρωση των Ιδρυμάτων, το γνωστικό αντικείμενο, την ποιότητα των σπουδών και τη βιωσιμότητα των Ιδρυμάτων".

Η εισήγηση της ΑΣΠΑΙΤΕ στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως είναι  να ενταχθεί στο ΕΚΠΑ ή στο ΠΑΔΑ (Δείτε εδώ)

Πέντε  προτάσεις από Πανεπιστήμια

Η ΑΣΠΑΙΤΕ , παρά το γεγονός ότι, επί υπουργίας Κ. Γαβρόγλου  είχε πέντε  προτάσεις από Πανεπιστήμια να την απορροφήσουν δεν είχε καμία θετικό αποτέλεσμα.

1η Πρόταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Διαβάστε εδώ)

2η Πρόταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διαβάστε εδώ)

3η Πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  (Διαβάστε εδώ)

4η Πρόταση του Πανεπιστημίου Πειραιά (Διαβάστε εδώ)

5η Πρόταση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Διαβάστε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου