«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

 Αριθμό αδειών νεοδιόριστων ζήτησε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης το Υπ. Παιδείας


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης ζήτησε από τους Διευθυντές της Εκπαίδευσης να του αποσταλούν άμεσα οι αριθμοί αιτήσεων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διορίστηκαν πρόσφατα, ως μόνιμοι, για χορήγηση άδειας από τα διδακτικά τους καθήκοντα, για λόγους, όπως κυήσεως, ανατροφής τέκνων, και υγείας.

Τα στοιχεία αυτά ζητήθηκαν, προκειμένου να συνυπολογιστεί ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι θα προσληφθούν για να καλύψουν αυτά τα κενά.

Δεκάδες αιτήσεις αδειών από νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Δεκάδες είναι οι αιτήσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι διορίστηκαν πρόσφατα, ως μόνιμοι, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι ζητούν την χορήγηση άδειας από τα διδακτικά τους καθήκοντα, για λόγους, όπως:

  •     Κυήσεως
  •     Ανατροφής τέκνων
  •     Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι οποίες ήδη  έχουν δεχθεί αιτήσεις μέχρι και το 50% , 40 %, 35% , 18% , 10%, επί του αριθμού των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, στις οποίες θα προστεθούν και οι αιτήσεις που θα κατατεθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, νεοδιόριστων και «παλαιών» εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου