«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Εορδαίας η μελέτη και θα υποβληθεί στο ΕΣΠΑ ο φάκελος για το μεγάλο έργο κατασκευής κτιρίου για το 2ο ΕΠΑΛ στην Πτολεμαΐδα – Μεγάλο έργο προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ

Την  παραλαβή μελέτης ώστε να υποβληθεί ο πλήρες φάκελος με την πρόταση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ, για την κατασκευή νέου κτηρίου για το 2ο ΕΠΑΛ, στην Πτολεμαΐδα, ενέκρινε το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας.

Την σχετική εισήγηση είχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Φουρκιώτης, ο οποίος μιλώντας στον «Π», τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ και αφορά νέο κτήριο για το σχολείο.

Στόχος του δήμου είναι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, υποβάλλοντας και τον σχετικό φάκελο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Ο δήμος είναι αισιόδοξος για το συγκεκριμένο έργο και όπως τονίζει ο κ. Φουρκιώτης, ο δήμος κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε ο φάκελος να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης προκειμένου να μεγάλο αυτό έργο να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Αν και το έργο έχει …δρόμο ακόμα, η ένταξή του θα σημαίνει ότι θα πάρει το δρόμο της υλοποίησης . Το νέο σχολείο θα γίνει στο χώρο όπου στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΕ, πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο δρόμο για το Ανατολικό.

Στο εν λόγω οικόπεδο θα κατασκευαστεί το σχολείο, δυναμικότητας 300 μαθητών, αν φυσικά, λάβει το πράσινο φως από το ΕΣΠΑ. Τώρα το 2ο ΕΠΑΛ στεγάζεται στο 1ο γυμνάσιο, πίσω από το δημαρχείο Εορδαίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου