«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

"Έφυγε" ο π. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θόδωρος Μπίρμπας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι λέξεις φαίνονται ανεπαρκείς για να εκφράσω τα αισθήματά μου για τον θάνατο του συνάδελφου Θόδωρου Μπίρμπα, ο οποίος έφυγε από κοντά μας χθες  Σάββατο.

Ο Θόδωρος ήταν ένας συνετός, ζεστός, μειλίχιος συνάδελφος και Φίλος, ένας εξαιρετικός επιστήμονας και εκπαιδευτικός που υπηρέτησε επί σειρά ετών την εκπαίδευση ως Καθηγητής Μαθηματικών/Πληροφορικής, ως Σχολικός Σύμβουλος, ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος.

Αγαπημένε μου Φίλε, μαζί συμπορευτήκαμε επί σειρά ετών επαγγελματικά ως Εκπαιδευτικοί και ως Σχολικοί Σύμβουλοι, αλλά και συνδικαλιστικά -σε ενιαίο εξωκομματικό ψηφοδέλτιο- επιδιώκοντας πάντοτε την προαγωγή των στόχων της Εκπαίδευσης. Λόγω αυτής της συνεργασίας, αλλά και της πολυετούς μας φιλίας, είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι με τον χαρακτήρα σου, τους τρόπους σου και τις ακαταπόνητες προσπάθειές σου συνέβαλες καθοριστικά σε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι, βάζοντας ένα λιθαράκι στην Πορεία μας ως Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων. Μας άφησες ανεξίτηλες αναμνήσεις και σημαντικές συναδελφικές και συνδικαλιστικές παρακαταθήκες.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και στους οικείους σου.

Καλό Παράδεισο, φίλε Θόδωρε!

Γιώργος Αλεξανδράτος
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων (Κεφαλονιά).

π. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου