«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

“Σφραγίστηκε” το Πολυτεχνείο- Για πρώτη φορά η Επιτροπή εορτασμού Πολυτεχνείου δεν εξέδωσε Πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων που θα ξεκινούσαν σήμερα

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις πάνω από τέσσερα άτομα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Σφραγίστηκε” από την αστυνομία το ιστορικό Πολυτεχνείο, στην Πατησίων και πλέον σ αυτό κανείς δεν μπορεί να εισέλθει, λόγω του Κορωνοϊού.

Ο υπουργός   Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  το ξεκαθάρισε με την ακόλουθη δήλωση:

“Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω.

Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών.

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου”.

Για πρώτη φορά  η Επιτροπή εορτασμού Πολυτεχνείου δεν εξέδωσε Πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων που θα ξεκινούσαν σήμερα

Η Επιτροπή του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Ανιστασιακών  1967-74, που σε συνεργασία με τη Σύγκλητο του ΕΜΠ  έχει την ευθύνη του προγραμματισμού των εκδηλώσεων, για πρώτη φορά δεν εξέδωσε πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, λόγω του Κορωνοϊού.

Για τους εκπροσώπους κομμάτων και φορέων θα υπάρξει πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων στο χώρο του ιστορικού Πολυτεχνείου, στην Πατησίων.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις πάνω από τέσσερα άτομα

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  •     διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  •     διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου