Μὴν ἀποκαλύψεις σφάλμα ἄλλου ἀνθρώπου πρὸς δικαίωση δική σου, διότι ἀμέσως ἡ Χάρη ἀπακαλύπτει τὰ δικά σου σφάλματα, ποὺ μέχρι πρὶν σὲ σκέπαζε. Ἅγιος Ἰωσὴφ ὁ Ἡσυχαστὴς

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Η ΔΑΚΕ ΔΕ ζητά ξανά εκλογές αλλά με κάλπες και νόμο να «ακυρωθούν» οι εκλεγέντες


Εκλογές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η κυβερνητική παράταξη, ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ανακοινωθέν , σχετικά με τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια,   ζητά από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως:

Α. Την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, ώστε να μην ανακηρυχθούν οι «εκλεγέντες» της τελευταίας διαδικασίας, δεδομένης της εξαιρετικά χαμηλής συμμετοχής των συναδέλφων.

Β. Την παράταση της θητείας  των υφιστάμενων αιρετών του κλάδου μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, όπως άλλωστε προβλέπεται ως δυνατότητα από τη νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού.

Γ. Άμεση έναρξη διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ, ώστε να δοθεί λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα.

Δ. Προκήρυξη νέων εκλογών με κάλπες για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, σε εργάσιμη μέρα και χωρίς άδεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκπαιδευτική διαδικασία  θα έχει ολοκληρωθεί έως τότε.

Ε. Σε περίπτωση που η πανδημία εξακολουθεί να μαστίζει τη χώρα, οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα, αφού έχει εξασφαλιστεί απόλυτα το αδιάβλητο της διαδικασίας και έχουν αρθεί οι όποιες επιφυλάξεις για το νέο αυτό σύστημα.

Στο ίδιο ανακοινωθέν η ΔΑΚΕ τονίζει επίσης τα εξής:

  • Το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2020    πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ). Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (93%) απείχε από τη διαδικασία. Οι συνάδελφοι, είτε απέρριψαν το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είτε είχαν ενδοιασμούς για την αξιοπιστία του συστήματος, είτε έκριναν ότι η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος ήταν πρόωρη και πραγματοποιήθηκε χωρίς διάλογο με την ΟΛΜΕ.
  • Σε κάθε περίπτωση, το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής απονομιμοποιεί την εν λόγω διαδικασία. Οι συνάδελφοι, που «εκλέχτηκαν», επ’ ουδενί λόγω δεν έχουν  την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων,  για να εκπροσωπήσουν τον κλάδο.
  • Είναι λυπηρό που ένα τεχνοκρατικής υφής ζήτημα προκαλεί τέτοια αναστάτωση στον χώρο της εκπαίδευσης.  
  • Επειδή, όμως, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση του αδιεξόδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου