«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών για το ΦΠΑ οι φροντιστηριούχοι

Διαδοχικές συναντήσεις ΟΕΦΕ με θεσμικούς παράγοντες και βουλευτές

Στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών για το ΦΠΑ οι φροντιστηριούχοι
Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας συνεχίζει τον αγώνα της για την εξαίρεση των Φροντιστηρίων από το ΦΠΑ και συνακόλουθα την ελάφρυνση των οικογενειών από την επιβάρυνση των διδάκτρων. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν , όπως προκύπτει από δελτίο τύπου της, συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, το Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών και τους βουλευτές κκ Φορτσάκη και Λοβέρδο. Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση προ ολίγων ημερών και με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.
Κατανόηση από τον Κουράκη στο δίκαιο αίτημα της ΟΕΦΕ
Αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Φ.Ε. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Κετζετζή και το Γενικό Γραμματέα, κ. Άρη Τεμεκενίδη συνάντησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Α. Κουράκη και του εξέθεσε το ζήτημα της υπαγωγής των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%.Επίσης  έγινε αναλυτική συζήτηση  με τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπ. Παιδείας κ. Γεώργιο Μπουγελέκα για τα ζητήματα του κλάδου καθώς επίσης και του Πολυνομοσχεδίου. Ο κ.Κουράκης  εκφράστηκε με συμπάθεια και κατανόηση απέναντι στο δίκαιο αίτημα της Ο.Ε.Φ.Ε. να εξαιρεθούν τα φροντιστήρια από  την επιβάρυνση του Φ.Π.Α.
Γ.Γ Υπουργείου Οικονομικών: Προσπάθεια αναστολής του μέτρου 
Το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, αντιπροσωπεία της  Ο.Ε.Φ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Κετζετζή και το Γενικό Γραμματέα, κ. Άρη Τεμεκενίδη συνάντησε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Σ.Παπακωνσταντίνου και εξέθεσε την αντίθεση της για την υπαγωγή των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%.Το αίτημα της Ο.Ε.Φ.Ε. αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλευρά του Υπουργείου και σημειώθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια  να ανασταλεί το μέτρο και να επιλυθεί το πρόβλημα στα πλαίσια του διαλόγου.
Φορτσάκης: Συνδρομή στην υπεράσπιση των απόψεων της ΟΕΦΕ
Την Πέμπτη 23/7 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.  αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ.Γιάννη Βαφειαδάκη και τον Α΄ Αντιπρόεδρο, κ. Σπύρο Κετζετζή συνάντησε τον κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και συζήτησε το ζήτημα της υπαγωγής των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α 23%.Ο κ. Φορτσάκης δήλωσε ότι θα συνδράμει στην υπεράσπιση των απόψεων της Ο.Ε.Φ.Ε. εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο αυτό.
Συνάντηση με τον πρώην υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο
Το απόγευμα της Πέμπτης  23/7 αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Φ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Κετζετζή, τον Β΄ Αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Ρουσάκη καθώς και τον Δ΄ Αντιπρόεδρο, κ. Κώστα Αθανασιάδη, συναντήθηκε με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τέως Υπουργό Παιδείας. Συζήτησε το θέμα της ένταξης των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. με συντελεστή 23% και εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις της Ο.Ε.Φ.Ε. για το μέτρο αυτό το οποίο πλήττει καίρια την οικονομία της μέσης ελληνικής οικογένειας, η οποία αδυνατεί ν΄ ανταπεξέλθει  εξαιτίας  της επιβάρυνσης των διδάκτρων με Φ.Π.Α. 23%.
 Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της Πολιτείας αλλά και με εκπροσώπους των κομμάτων για να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα του κλάδου ώστε να εξαιρεθούν τα φροντιστήρια και να ελαφρυνθεί η ελληνική οικογένεια από την επιβάρυνση των διδάκτρων με Φ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου