«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Άλλες 5.000 θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζήτησε ο υπ. Παιδείας από τον υπουργό Οικονομικών

Τα κενά είναι της τάξης των 20.000

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Επιπλέον 5.000 πιστώσεις για ισάριθμες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πέραν του ΕΣΠΑ, ζήτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τον υπουργό  Οικονομικών κ. Σταθάκη, στη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής υπουργός Τάσος  Κουράκης στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσίασαν στον υπουργό Οικονομικών συγκεκριμένα στοιχεία με τα κενά κατά Περιφέρεια   επισήμαναν ότι για να λειτουργήσουν τα σχολεία από το Σεπτέμβριο απαιτούνται επιπλέον 5.000 αναπληρωτές από τον κρατικό προυπολογισμό.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προς το παρόν  δεν έλαβε θετική απάντηση ως προς τον αριθμό των 5.000.
10.00 αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ- Δεν καλύπτουν οι διατιθέμενεςπιστώσεις τις 20.000 κενές θέσεις
Αυτή τη στιγμή οι διατιθέμενες πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό όσο και από το ΕΣΠΑ δεν καλύπτουν το σύνολο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που χρειαζόμαστε, αποκάλυψε χθες ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, και σημείωσε τα εξής:
-Από το ΕΣΠΑ θα διατεθούν περίπου 10.000 πιστώσεις. -Αύριο έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταθάκη για να δούμε από εκεί τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε για τους αναπληρωτές.
- Σας διαβεβαιώ ότι με όλους τους δυνατούς τρόπους μόχλευσης του προϋπολογισμού εξεύρεσης πόρων ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε τα κενά για να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία.
-Οι δυσκολίες είναι μεγάλες για να επιτύχπυμε το στόχο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα , κυρίως διότι τα χρήματα λείπουν και χρειάζεται να κάνουνε όλων των ειδών τις προσπάθειες , κάποιες αλχημείες, κάποιες προσπάθειες εύρεσης πόρων ώστε να έχουν ακριβώς τον αριθμό των εκπαιδευτικών που χρειαζόμαστε.
-Τα κενά είναι της τάξης των 20.000
-Προσπαθούμε να κάνουμε πλήρη απογραφή των κενών όλων των σχολείων της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου