«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΔΕΠ: Χωρίς σχέδιο ο αριθμός εισακτέων


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Παιδείας καθορίζει τα βασικά θέματα της πολιτικής του για την Ανώτατη Παιδεία χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα ίδια τα Πανεπιστήμια, αλλά και χωρίς συνολικό σχέδιο, επισημαίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος των πανεπιστημιακών δασκάλων, της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος, σχετικά  με τον αριθμό εισακτέων, και υπογραμμίζει:
Α. Ο αριθμός εισακτέων που κάθε χρόνο ανακοινώνει ο Υπουργός, είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που δηλώνουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν.
Β.Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, ειδικά στα μεγάλα Πανεπιστήμια, ο τελικός αριθμός των φοιτητών που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών και την είσοδο επιπλέον φοιτητών ειδικών κατηγοριών, ο τελικός αριθμός των φοιτητών φτάνει σε υπερδπλάσιο νούμερο από αυτό που ανακοινώνει αρχικά το Υπουργείο.
Γ. Είναι απορίας άξιον, πως περιμένει ο Υπουργός να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν τα Ιδρύματα στον ύψιστο ρόλο τους, την εκπαίδευση των παιδιών της ελληνικής κοινωνίας, όταν λειτουργεί μ’ αυτό τον τρόπο. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι με τις πενιχρές υποδομές και την απαξιωτική χρηματοδότηση που το Υπουργείο διαθέτει για τα Πανεπιστήμια, δε μπορούν να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της εκπαίδευσης για τους αριθμούς που επιβάλλει ο Υπουργός.
Δ. Το όποιο καλό αποτέλεσμα προκύπτει (καθώς ακόμη το επίπεδο κρατιέται ψηλά σε σχέση με τους μικρούς διατιθέμενους πόρους), οφείλεται «στον πατριωτισμό των ελλήνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου