«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δημόσιο: πού θα γίνουν 4.000 διαθεσιμότητες ακόμη


Δημόσιο: πού θα γίνουν 4.000 διαθεσιμότητες ακόμη

Από που θα γίνουν 4000 διαθεσιμότητες ακόμη από το Δημόσιο μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταρρύθμισης στο Μαξίμου;
Με την έγκριση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για τη διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο.
Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός διαθεσιμότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις κλπ, που θα παρουσιαστούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος διαθεσιμότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες στο Δημόσιο για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής διαθεσιμότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Δείτε ποιοι θα γλιτώσουν από τη διαθεσιμότητα στο ΕΣΥ
Πηγή:fimes.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου