«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

 Αλλαγή στη σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης

dictyo.gr

 

Η νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης

Τροποποιείται η σειρά προκήρυξης για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 4823/2021 (Α΄ 136), με το άρθρο 162 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, πρώτα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) την Τρίτη 27.02 για 4 ημέρες και ακολούθως στην Ολομέλεια την Πέμπτη 07.03.

Με τη διάταξη, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ επιτυγχάνεται η εύρυθμη διεξαγωγή των διαδικασιών επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4823/2021 (Α΄136), ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες υπηρεσιακές ανάγκες και σύμφωνα μ αυτήν σύντομα θα έχουμε την Προκήρυξη των θέσεων των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και έπεται η Προκήρυξη των θέσεων των Προϊσταμένων των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Κ.Ε.ΠΕ.Α., των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς και του Προϊσταμένου του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θα τροποποιείται η σειρά επιλογής στελεχών με Υπουργική Απόφαση

Προβλέπεται επίσης η σειρά προκήρυξης των θέσεων των στελεχών εκπαίδευσης να μπορεί να τροποποιείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά.

Ακολουθεί η διάταξη

Άρθρο 162

Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης – Τροποποίηση παρ. 4 άρθρου 232 ν. 4823/2021

Στην παρ. 4 του άρθρου 232 του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί των μεταβατικών διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του Μέρους Β΄ του νόμου αυτού, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

α) τροποποιείται η σειρά, με την οποία προκηρύσσονται οι θέσεις για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης,

β) προστίθεται τελευταίο εδάφιο και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος:

α) προηγείται η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των διευθυντών, προϊσταμένων και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και των υπευθύνων τομέων των Ε.Κ.,

β) ακολουθεί η προκήρυξη των θέσεων των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και

γ) έπεται η προκήρυξη των θέσεων των Προϊσταμένων των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Κ.Ε.ΠΕ.Α., των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς και του Προϊσταμένου του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η σειρά προκήρυξης των θέσεων των στελεχών εκπαίδευσης του πρώτου εδαφίου μπορεί να τροποποιείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου