«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ο Γ. Κατσαρός αναλαμβάνει νέος Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας στη θέση του Α. Κόπτση

Ο Αλ. Κόπτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το υπ. Παιδείας στη σημερινή σύσκεψη με τους Γενικούς Διευθυντές του υπ. Παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Γιάννης Κατσαρός,  Διδάκτορας Διοίκησης Εκπαίδευσης,   φέρεται να είναι η πιο πιθανή επιλογή του υπουργού Κ. Πιερρακάκη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στη θέση του Αλ. Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Ο Γιάννης Κατσαρός  γνωρίζει σε  βάθος  τα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, καθώς στο παρελθόν από τις θέσεις τις οποίες έχει περάσει έχει χειριστεί σημαντικά εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα.

Ο  Αλ. Κόπτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα στη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη με τους Γενικούς Διευθυντές του υπουργείου.

Ποιος είναι ο Γ. Κατσαρός

Ο Γιάννης Κατσαρός είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει υπηρετήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δάσκαλος, διευθυντής και σχολικός σύμβουλος (2012-2018).

Ως αποσπασμένος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (1997-2002) έχει ασχοληθεί με την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού.

Διετέλεσε σύμβουλος υπουργού παιδείας (2010-12) για θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Έχει διδάξει και διδάσκει θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης στην Εκπαίδευση σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγτικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο.

Έχει εκδόσει τα βιβλία «Εισαγωγή στη Διοικητική Επιστήμη» (2003, σε συνεργασία με τον Γ. Τύπα) και «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (2008) και έχει γράψει σειρά άρθρων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ε.Ο.Δ.Ε., του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου