«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Τι θα γίνει σε περίπτωση κενών σε διευθυντικές θέσεις σχολείων

dictyo.gr

 

 

Ολοκληρώθηκαν εντός της εβδομάδας οι τοποθετήσεις των νέων διευθυντών στα περισσότερα σχολεία της χώρας. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι διευθυντές, διότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον στην πρώτη φάση, για τα σχολεία αυτών των περιοχών.

 

Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης εξηγεί  ότι σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται να γίνει μία «εσωτερική προκήρυξη», στους ήδη υπάρχοντες πίνακες, όπου ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολείο επιλογής τους, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να τοποθετηθούν στα αντίστοιχα σχολεία. 

Συγκεκριμένα, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν απευθύνει προσκλήσεις προς τους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στον τελικό πίνακα επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και δεν έχουν τοποθετηθεί, ώστε αν το επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και να τοποθετηθούν σε ένα από τα σχολεία όπου παραμένουν κενές οι διευθυντικές θέσεις.

Ο κ. Κόπτσης περιγράφει επίσης πως για όσα σχολεία μείνουν χωρίς διευθυντές, «εκεί θα υπάρξει νέα προκήρυξη, ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, όπου θα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον και κάποιος που δεν το έκανε τώρα, στην πρώτη φάση. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε λιγότερα κριτήρια και λιγότερα χρόνια υπηρεσίας». 

 

Τονίζει βέβαια πως πρόκειται για «απειροελάχιστα σχολεία», μικρά και σε απομακρυσμένες περιοχές. «Παρόλα αυτά κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς διευθυντή. Σύμφωνα με τον νόμο εάν κάπου δεν υπάρχει διευθυντής αναλαμβάνει ο υποδιευθυντής ή ο παλιότερος εκπαιδευτικός. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται ποιος καλύπτει τη θέση σε περίπτωση που δεν υπάρχει διευθυντής, όμως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο», σημειώνει ο κ. Κόπτσης.

Υπενθυμίζεται ότι, οι νέοι διευθυντές στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνουν 1-10 Ιουλίου και στα δημοτικά, τις τρεις τελευταίες ημέρες του διδακτικού έτους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου