«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοινώνονται τα προγράμματα για το Β1 επίπεδο ΤΠΕ από τα ΚΣΕ

Υλοποίηση  προγραμμάτων επιμόρφωσης για το Β1 επιπέδο  Τ.Π.Ε. κατά την 4η περίοδο επιμόρφωσης
Τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.)  έχουν αρχίσει αυτές τις ημέρες να γνωστοποιούν στους εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Επιμόρφωση Β1 επίπεδο  Τ.Π.Ε , τα προγράμματα που προσφέρουν κατά την 4η περίοδο επιμόρφωσης που ξεκινάει τέλη Οκτωβρίου.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), καθώς και οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. αποτελεί η πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. (Α’ επίπεδο Τ.Π.Ε.)  , με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ19/20, καθώς και τους επιμορφωτές Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που είναι ενταγμένοι στα σχετικά μητρώα παλαιότερων πράξεων επιμόρφωσης σε βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν (λόγω τεχνικών και διαχειριστικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει) να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες στην Πράξη εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε., κατ’ εξαίρεση για την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης, δίδεται επιπρόσθετα δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που κατά την κρίση τους διαθέτουν βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε., δηλαδή διαθέτουν την ουσιαστική προϋπόθεση για την παρακολούθηση του προγράμματος, να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν με δική τους ευθύνη στην επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς θα επιλυθούν τα παραπάνω ζητήματα, θα δοθεί η δυνατότητα πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ και αξιοποίησή της από τους εκπαιδευτικούς (πχ. μοριοδότηση).
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται με την χρήση των κωδικών του ΠΣΔ από τους εκπαιδευτικούς, αφού ανοίξει το σύστημα από την 20η Σεπτεμβρίου 2018. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι : www.e-epimorfosi.cti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου