«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Mέχρι τέλους του μήνα θα καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν καλυφθεί τα κενά, διότι θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες κι άλλοι αναπληρωτές μέσω του ΕΣΠΑ. Προοδευτικά θα καλύπτουμε τα κενά και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει λυθεί το θέμα. Σήμερα πράγματι θα δώσουμε 3000 επιπλέον αναπληρωτές και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό το έργο.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Kυριαζής σε συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ  και πρόσθεσε:
A.Υπάρχουν προβλήματα σχεδόν παντού. Υπάρχουν περιφέρειες  που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Πρέπει να πω ότι τη Δευτέρα, προχθές δηλαδή, είχαμε έναν κατάλογο με τα κενά ανά περιφέρεια, γιατί παρουσιάστηκαν τα κενά με κάποιες άδειες που είχαμε, λόγω κυήσεως , λόγω ασθενείας κτλ, όπως και κάθε χρόνο. Αυτά είναι κατανεμημένα σχεδόν σε όλη την περιφέρεια. Υπάρχουν κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε δασκάλους, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ορισμένες βασικές ειδικότητες, όπως είναι οι φιλόλογοι, οι φυσικοί και οι μαθηματικοί και κάποιες άλλες ειδικότητες και αυτές καλύπτουμε συνεχώς. Το σύνολο των κενών δεν το έχω ακόμη, γιατί αλλάζει συνεχώς, αλλά ο αριθμός των κενών συνεχώς μειώνεται. 
Για τα δυσπρόσιτα σχολεία:
Β.Δώσαμε μεγάλη βάση στα δυσπρόσιτα σχολεία, τα απομακρυσμένα, και όχι μόνο σε όσα σχολεία πήγε ο Υπουργός. Δεν  υπήρχαν  προβλήματα  και οι εκπαιδευτικοί ήταν στις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου