«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Στη μάχη ενάντια στην «αξιολόγηση» οι εκπαιδευτικοί

 Συγκέντρωση χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς


Κλιμακώνοντας τη μάχη ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκαναν χτες δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Εκεί που, για χτες και το Σαββατοκύριακο, είναι προγραμματισμένο σεμινάριο επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων για την εφαρμογή της αξιολόγησης, του αυταρχικού ελέγχου πάνω στο σχολείο και τον εκπαιδευτικό, προκειμένου να μην παρεκκλίνουν από την εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που για μια ακόμα φορά έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν απεργούς.
Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της χτεσινής 24ωρης απεργίας τους, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο υπουργείου Παιδείας και αργότερα συμμετείχαν στη συγκέντρωση και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απέκλεισαν τις εισόδους του υπουργείου Παιδείας μπροστά στην είσοδο του οποίου από νωρίς βρισκόταν κλούβα των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί από το υπουργείο ότι το σεμινάριο θα γίνει. Με αστυνομική συνοδεία - όπως και σε προηγούμενα σεμινάρια - μπήκαν στο υπουργείο οι σχολικοί σύμβουλοι. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπαιδευτικοί δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά. Νέες συγκεντρώσεις στο υπουργείο προγραμματίζονται σήμερα και αύριο.




Το "παρών" στη χτεσινή κινητοποίηση έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς μέσα από τα πανό του ΠΑΜΕ και των Συλλόγων τους, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στον επόμενο απεργιακό σταθμό, την πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη, στην οποία συμμετάσχουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Καλούσαν τους εκπαιδευτικούς σε ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες ενιαία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενάντια σε όσους με το ίδιο ή άλλο μείγμα διαχείρισης επιχειρήσουν να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική.
5/4/14
 
Πηγή:paideianews.gr                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου