«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αθλητική Ακαδημία στον Πειραιά από το Σεπτέμβριο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η λειτουργία του Αθλητικού Σχολείου-Ακαδημίας που θα εξυπηρετεί τη Νότια Ελλάδα και η έδρα του θα είναι στον Πειραιά, «δρομολογήθηκε» στη σημερινή συνάντηση  του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τον Δήμαρχο Πειραιά   Βασίλη Μιχαλολιάκο .
Ως καταλληλότερος χώρος επιλέγει η περιοχή του ΣΕΦ μια και , όπως επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές, πληροί τις προϋποθέσεις καθώς έχει και τις αθλητικές υποδομές που είναι απαραίτητες όπως και υποδομές για θαλάσσια αθλήματα.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ αλλά και από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, να αξιοποιηθεί ως έδρα του Αθλητικού Σχολείου η «βίλλα Ζαχαρίου», στην οποία εκτός των άλλων θα λειτουργήσει Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας αλλά και ξενώνες.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας αλλά και του Δήμου Πειραιά είναι να λειτουργήσει το αθλητικό σχολείο το Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά.
Με το Νόμο 4186/13 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχε προχωρήσει στην ανάπτυξη του θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση δύο Αθλητικών Ακαδημιών, μία στο Βορρά και μία στο Νότο.
Συγκεκριμένα μία στη Θεσσαλονίκη και μία στον Πειραιά.
Η Αθλητική αυτή Ακαδημία, περιλαμβάνει γυμνασιακή και λυκειακή εκπαίδευση και αφορά κατά βάση τους μαθητές που έχουν έφεση στον κλασσικό αθλητισμό.


Φωτό:Αρχείο eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου