Διορισμοί 10.000 Εκπαιδευτικών: Ποιοι έχουν προτεραιότητα
Στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου αναμένεται να εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας η πρόσκληση για τον διορισμό 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας, προτεραιότητα φέτος θα δοθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους των Νηπιαγωγών, καθώς προγραμματίζεται η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
Ποια είναι τα επόμενα βήματα
Το Υπουργείο, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των οργανικών κενών ανά περιφέρεια και ειδικότητα. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στην τελική επεξεργασία της κατανομής των θέσεων διορισμού ανά κλάδο.
Η πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τις προσφερόμενες θέσεις:
- Ανά βαθμίδα εκπαίδευσης
- Ανά κλάδο και ειδικότητα
- Και – όπου ισχύει – με εξειδίκευση σε μουσικά αντικείμενα
Μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης, θα ενεργοποιηθεί το ΟΠΣΥΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Προσωπικού), στο οποίο θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Στη διαδικασία διορισμού δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες ΑΣΕΠ.
Πιο συγκεκριμένα:
- Για την Ειδική Αγωγή, οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν από τους πίνακες 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022, οι οποίοι παραμένουν σε ισχύ μέχρι και το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους (2024–2025).
- Για τη Γενική Εκπαίδευση, οι πίνακες που ισχύουν και από τους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί είναι οι 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, με ισχύ έως τη λήξη του σχολικού έτους 2025–2026.
Σημαντικό: Εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν φέτος αίτηση για ένταξη σε νέους πίνακες ΕΑΕ δεν θα συμμετάσχουν στη φετινή διαδικασία, καθώς οι διορισμοί πραγματοποιούνται μόνο από ήδη κυρωμένους (οριστικούς) πίνακες.
Η πορεία των φετινών διορισμών και η κατανομή τους ανά ειδικότητα θα καθοριστεί τελικά από τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές θα αποτυπωθούν στην επερχόμενη πρόσκληση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου