«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Επιστρέφει σήμερα στο γραφείο του ο υπ. Παιδείας μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές

Τα επείγοντα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί άμεσα ο Κ. Πιερρακάκης
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά τις   ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές ,ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης  επιστρέφει σήμερα στο γραφείο του.

Τα τρέχοντα επείγοντα θέματα για τα οποία ο υπουργός παιδείας καλείται να ασχοληθεί είναι:

Η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς: Η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κενά, προκειμένου να μην χάνονται μαθήματα γα τους μαθητές.

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων: Να οριστικοποιηθεί το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2024 και να ανακοινωθεί πριν τις 11 Σεπτεμβρίου.

Λήξη μαθημάτων-Προαγωγικές και Απολυτήριες Εξετάσεις: Να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες λήξης μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και η έναρξη των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθητών.

Πολλαπλό βιβλίο: Να βρεθεί κοινό σημείο σύγκλισης με τους εκδότες, προκειμένου να  συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία επιλογής και συγγραφής των νέων βιβλίων, καθώς οι Σύλλογοι εκδοτών έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις για τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας και να δοθούν σε δημόσια δαβούλευση.

Αξιολόγηση: Ολοκλήρωση της ατομικής αξιολόγησης των νεοδιόριστων και έναρξη για τους υπόλοιπους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου