«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

 

Ν.Φίλης: Μη συμμόρφωση "Κεραμέως" σε απόφαση του ΣτΕ για τα καλλιτεχνικά μαθήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί για την επιστροφή της καλλιτεχνικής παιδείας στα ωρολόγια προγράμματα,
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για μη συμμόρφωσή της υπουργού παιδείας Ν.Κεραμέως  στην απόφαση 2573/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώσει από πέρσι τα ωρολόγια προγράμματα με τα οποία διακόπηκε βίαια η διδασκαλία τους στο Λύκειο, κάνει λόγο ο τοεμάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης , με  επίκαιρη ερώτηση, την οποία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα,όπως αναφέρει ο Ν. Φίλης στην επίκαιρη ερώτηση το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε:

  • τις αποφάσεις της υπουργού για τα ωρολόγια προγράμματα των τάξεων του Γενικού Λυκείου που προέβλεπαν την κατάργηση του μαθήματος Καλλιτεχνική Παιδεία από την Α’ Λυκείου. Το ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις δεν ήταν σύννομες, αφού «δεν προκύπτει από τις γνωμοδοτήσεις
  • του ΙΕΠ ή από άλλα στοιχεία του φακέλου ο σκοπός δημοσίου συμφέροντος που εξυπηρετείται από τη μεταβολή αυτή». Πέρα από τη δικαστική απόφαση, είναι οφθαλμοφανές ότι η κυβερνητική επιλογή είναι ανάξια παιδαγωγικά.

Παρ’ όλα αυτά, αν και η απόφαση του ΣτΕ δημοσιεύθηκε στις 29-12-2021,σημειώνει ο Ν. Φίλης, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα, όπως οφείλει: ούτε το μάθημα έχει επιστρέψει στο ωρολόγιο πρόγραμμα ούτε το ΙΕΠ έχει αιτιολογήσει την εισήγηση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η υπουργός.

Πρόκειται βεβαίως, υπογραμμίζει ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ποιος ξεχνά, άλλωστε, τονίζει ο Ν. Φίλης, και το μνημειώδες Δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας με τον τίτλο «Fake news ο εξοβελισμός της τέχνης από τα σχολεία»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει ο  τομεάρχης παιδείας,   στην ερώτηση, έχει δεσμευθεί για την επιστροφή της καλλιτεχνικής παιδείας στα ωρολόγια προγράμματα, όπως αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου