«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Τι θα ισχύσει με τη λήξη μαθημάτων στα Δημοτικά και τη χορήγηση τίτλων σπουδών και προόδου στους μαθητές Δημοτικών και Πιστοποιητικών φοίτησης στα Νηπιαγωγεία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ύστερα από  ερώτημα του esos προς το υπουργείο  Παιδείας , σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με τη λήξη των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της χώρας, καθώς και τη χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης στους/στις μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου και του τίτλου προόδου/τίτλου σπουδών στους/στις μαθητές/τριες του Δημοτικού, θα ισχύσουν τα εξής (σ.σ. αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος):

Α.  Την ημέρα λήξης των μαθημάτων, 15 Ιουνίου 2022 ημέρα Τετάρτη, θα χορηγηθούν στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου
και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών .

Β. Την ίδια ημερομηνία θα αποσταλούν  από τα Νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ ́ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Έκδοση Τίτλων Σπουδών και Τίτλων Προόδου

Γ. Προκειμένου οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων να διευκολυνθούν στην έκδοση των απαραίτητων Τίτλων Προόδου για την προαγωγή των μαθητών/τριών στην επόμενη τάξη και των Τίτλων Σπουδών για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Γυμνάσιο, σας γνωρίζουμε ότι στο πληροφοριακό σύστημα myschool έχουν αναρτηθεί οι Τίτλοι Προόδου για τις τάξεις Α ́ έως και Ε’ και οι Τίτλοι Σπουδών για την τάξη ΣΤ’.

Οι διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν οι Διευθυντές/τριες - οι Προϊστάμενοι/ες για να εκτυπώσουν τους εν λόγω τίτλους, είναι οι ακόλουθες: Αναφορές -> Αναφορές Μαθητών -> Έντυπα, Βεβαιώσεις, Τίτλοι -> Τίτλος Προόδου (για Τάξεις Α-Ε) .

Αναφορές -> Αναφορές Μαθητών -> Έντυπα, Βεβαιώσεις, Τίτλοι -> Τίτλος Σπουδών (για Τάξη ΣΤ’).

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου