«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Σ. Ζαχαράκη:Εξετάζεται νομικά η διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού


 
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Για τη διαδικασία της πλήρωσης της θέσεως των συντονιστών  εκπαίδευσης υπήρχε και υπάρχει ένα ζήτημα τελικά με την αδυναμία να κάνουν αίτηση αυτοί που είχαν την πενταετία, που ήταν πέραν της πενταετίας. Το κοιτάμε  νομικά. Πράγματι, είχε φτάσει σε ένα όριο η διαδικασία επιλογής.
Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στην ακόλουθη   επισήμανση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη:
 
Μ. Τζούφη: Είναι ένα θέμα που μας ταλαιπώρησε πολύ. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε την δημοκρατική διαδικασία. Για πάρα πολλούς λόγους αυτή δεν εξελίχθηκε. Υπήρξαν παρεμβάσεις, συνδικαλιστικών φορέων που «τίναζαν» ξανά και ξανά τη διαδικασία στον αέρα και έτσι δεν μπόρεσε να καταλήξει.
Όμως, είχε δημιουργηθεί η επιτροπή επιλογής με τα κριτήρια και είχε ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Νομίζω, και περιμένω να ακούσω την άποψή σας, για την εξέλιξη της λειτουργίας αυτής της επιτροπής, η οποία με έναν αξιοκρατικό τρόπο θα κρίνει τους μόνιμους συντονιστές στο εξωτερικό, που ξέρετε ότι παίζουν τον ρόλο των μικρών Υπουργών, εκεί όπου βρίσκονται.
Νομίζω ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να εξελιχθεί, μια δημοκρατική διαδικασία για την οποία, να πω εδώ και τελειώνω κύριε Πρόεδρε, κι ευχαριστώ για την ανοχή σας, ότι μας είχατε ασκήσει σκληρό έλεγχο, λέγοντας ότι δεν την εξελίσσουμε για να κρατήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι αλήθεια, πολλές φορές θέλουν ευρύτερες συναινέσεις αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες και παίρνουν χρόνο, αλλά πρέπει να προχωρήσετε σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου