«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Άδειες σε εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους εξωτερικού για να ψηφίσουν στην Ελλάδα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού να διευκολύνουν  τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους της περιοχής ευθύνης σας, που επιθυμούν να έλθουν στην Ελλάδα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 , με την χορήγηση σε αυτούς ειδικής αδείας απουσίας που να καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή στην Υπηρεσία τους.
Ως εκ τούτου, τονίζει το υπουργείο προς τους Συντονιστές, δύνασθε, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, να χορηγήσετε ειδική άδεια απουσίας από μία (01) μέχρι τρεις (03) εργάσιμες ημέρες, άδεια η οποία δεν συνυπολογίζεται στην ετήσια κανονική άδεια.
Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε χώρες της Αμερικής, Άπω Ανατολής, Ωκεανίας, Ινδικής Υποηπείρου, και Υποσαχαρικής Αφρικής οι Προϊ στάμενοι οι Συντονιστεές μπορούν να χορηγήσουν ειδική άδεια για τον σκοπό αυτόν μέχρι πέντε (05) εργάσιμες ημέρες, βάσει της αριθμ. Π36-35279/18-6-2019 Εγκυκλίου της ΣΤ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών.
Τα προαναφερόμενα ισχύουν αντίστοιχα και για τους Αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης, οι οποίοι οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους για την ειδική άδεια στην Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκών και Μειονοτικών Σχολείων Τμήμα Γ′ Διοίκησης Προσωπικού.
Οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσκομίσουν  βεβαίωση  αρμοδίου οργάνου από την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου