«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με μαζική κινητοποίηση απάντησαν οι φοιτητές ΣΕΦΑΑ
Πορεία και εκδήλωση διαμαρτυρίας χτες στο Σύνταγμα κατά της υποβάθμισης των πτυχίωνΜε μια κινητοποίηση μαζική σε συμμετοχή και με πολλές πρωτοτυπίες, που περιλάμβανε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, συνέχισαν οι φοιτητές της Σχολής Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ το πρόγραμμα των αγωνιστικών τους δράσεων ενάντια στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό που προωθεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο, που τις επόμενες μέρες θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής μέσω της υποβάθμισης του πτυχίου των ΣΕΦΑΑ, το οποίο εξισώνει με την πιστοποίηση σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης από τις σχολές αθλημάτων της ΓΓΑ που προβλέπεται να δημιουργηθούν ή από άλλα ιδιωτικά ιδρύματα (π.χ. ΙΕΚ).
Οι φοιτητές αρχικά συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της ΣΕΦΑΑ στη Δάφνη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω της Λεωφόρου Ηλιουπούπολεως προς την πλατεία Συντάγματος. Εκεί προχώρησαν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση διαμαρτυρίας, με τη μορφή γυμναστικών «events» επί της πλατείας. Το δρώμενο περιλάμβανε επιδείξεις γυμναστικής, αθλημάτων, αλλά και παραδοσιακών χορών, από καθηγητές, αθλητές, φοιτητές και αποφοίτους της ΣΕΦΑΑ. Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Οχι σε πτυχία χωρίς καμιά αξία», «Ο αθλητισμός είναι επιστήμη - Δεν θα τον πουλήσετε ό,τι και να γίνει», «Εχουν τους γυμναστές στον πάτο του σφαγείου - Αμεση απόσυρση του νομοσχεδίου». Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος μιλώντας με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στα αιτήματα των φοιτητών.
«Δεν θα περάσει η απαξίωση των ΣΕΦΑΑ»
Οι φοιτητές φρόντισαν και να ενημερώσουν τον κόσμο για τα αιτήματά τους, μοιράζοντας ανακοινώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και στην πλατεία Συντάγματος. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για χαριστική βολή της κυβέρνησης στο δικαίωμα να εργαστούν ως γυμναστές - προπονητές, καθώς και για προσπάθεια αυτό το νομοσχέδιο να περάσει με τη μορφή του κατεπείγοντος, προκειμένου να προληφθούν οι αντιδράσεις.
«Η ισοπέδωση των πτυχίων και η συνειδητή εγκατάλειψη και απαξίωση των ΣΕΦΑΑ δεν θα περάσει. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Οχι στην εξίσωση των πτυχίων με ιδιωτικούς φορείς (ΙΕΚ, σεμινάρια, τίτλοι σπουδών, πιστοποιήσεις κ.λπ.). Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού. Δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση για όλες και όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των φοιτητών/τριών της ΣΕΦΑΑ Αθηνών.
Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Φοιτητών ΣΕΦΑΑ Αθηνών απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και στις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις: Αύριο Παρασκευή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, και την Κυριακή 16 Δεκέμβρη στις 10 π.μ. σε «run event» - αγώνα δρόμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου