«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τα πάντα στο... πόδι - Εν μέσω θερινής ραστώνης, ο υπουργός Παιδείας θυμήθηκε το... ωράριο των σχολείων



Gavroglou 1 400pxΚαθημερινά η Ελλάδα επιβεβαιώνει πως ήταν και παραμένει μια χώρα όπου όλα γίνονται στο πόδι , από τα πιο σοβαρό (όπως αυτά του ζήσαμε και ζούμε στο Μάτι) μέχρι τα πιο απλά. Χθες, εν μέσω θερινής ραστώνης, με τα δύο τρίτα της χώρας να έχουν πιάσει ξαπλώστρα σε μια παραλία, ο υπουργός Παιδείας θυμήθηκε το... ωράριο των σχολείων.
Έναν προβληματισμό που μελετάμε είναι μήπως τα σχολεία άρχιζαν στις 09.00 αντί στις 08.15. Δεν μπορούμε να το κάνουμε από αυτόν τον Σεπτέμβριο. Είναι μια σκέψη. Είναι απολύτως ρεαλιστικό. Οι μαθητές θα σχολάνε μία ώρα αργότερα. Οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά από τις 07.30. Το ολοήμερο θα πάει πιο πίσω δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου και μάλλον πρέπει να... ξάφνιασε και τον εαυτό του.

Είχε μια σκέψη και την είπε. Έτσι απλά. Την έχουν μελετήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου του Μάλλον όχι, αν κρίνουμε από τα δικό του λεγόμενα. Την έχει συζητήσει με την κοινωνία, τους γονείς, τους εκ παιδευτικούς, τους παράγοντες της αγοράς Επίσης όχι, αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του.
Μόνο που ο κ. Γαβρόγλου δεν είναι ένας απλός πολίτης. Είναι ο υπουργός Παιδείας της χώρας και όχι κάποιος αναλυτής. Βρίσκεται στη θέση του υπουργού για να παίρνει σοβαρές αποφάσεις και όχι απλώς για να διατυπώνει σκέψεις. Θα έπρεπε προτού εκθέσει τη σκέψη του να βάλει τις υπηρεσίες του να μελετήσουν εξονυχιστικά το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του ζητήματος. Όπως, για παράδειγμα, τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, με τους 3-4 από τους σχεδόν 10 μήνες του σχολικού έτους να έχουμε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών. Μία ώρα παραπάνω παραμονής στα σχολεία μας τις μεσημεριανές ώρες μάλλον δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Άραγε σκέφτηκε τι θα κάνουν οι γονείς των πιο μικρών παιδιών και πώς θα καταφέρουν να ταιριάξουν τα νέα ωράρια μ ε τα ωράρια της εργασίας τους κει τις μετακινήσεις τους Διατύπωσε τη σκέψη πως οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τις 07.30. Μάλλον, όμως, δεν σκέφτηκε τι θα κάνουν τα παιδιά μιάμιση ώρα μέχρι να αρχίσει το μάθημα.
Η στάση του κ. Γαβρόγλου δείχνει σε μεγάλο βαθμό πού οφείλεται η κακοδαιμονία μας. Στην προχειρότητα και στον επιδερμικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα μικρά αλλά δυστυχώς και τα πιο μεγάλα ζητάμε τα στην κοινωνία
ΕΥΡΗΣ ΤΣΟΥΜΗΣ
ethnos.qr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου