«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Όριο θητειών στελεχών εκπαίδευσης: Η συναπτή έγινε διαδοχική θητεία- Εξαιρούνται και οι Διευθυντές Σχολείων


Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS


Η μόνη αλλαγή που έγινε στη διάταξη περί θητειών των στελεχών εκπαίδευσης στο Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης που κατατέθηκε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής είναι ότι αντικαταστάθηκε η λέξη “συναπτή” με τη “διαδοχική” θητεία και εξαιρεί  και τους Διευθυντές Σχολείων.

Ειδικότερα η νέα διορθωμένη διάταξη έχει ως εξής:
Με εξαίρεση την επιλογή σε θέσεις διευθυντών ή προϊσταμένων και  υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, καθώς και υποδιευθυντών και υπευθύνων τομέων Ε.Κ., δεν επιτρέπεται η επιλογή για τρίτη διαδοχική θητεία σε όμοια θέση στελέχους της εκπαίδευσης. Ως όμοιες θέσεις για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου νοούνται στο σύνολό τους οι θέσεις των περιπτ. α΄ έως και ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 21, καθώς και οι θέσεις των περιπτ. α΄ έως και γ΄ της παρ. 3 του ίδιου άρθρου, ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.
Η   διάταξη στο αρχικό Σχέδιο Νόμου
Με εξαίρεση την επιλογή σε θέσεις υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, προϊσταμένων ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς και υποδιευθυντών και υπευθύνων τομέων Ε.Κ., δεν επιτρέπεται η επιλογή για τρίτη συναπτή θητεία σε όμοια θέση στελέχους της εκπαίδευσης. Ως όμοιες θέσεις για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου νοούνται στο σύνολό τους οι θέσεις των περιπτώσεων της παρ. 2 του άρθρου 21, καθώς και οι θέσεις των περιπτ. α΄ έως γ΄ της παρ. 3 του ίδιου άρθρου, ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου