«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Υπουργός προς θεσμούς: Εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομήσει το υπ. Παιδείας από την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η πρόταση σχετικά με τις Πανελλαδικές πρέπει να είναι υπέρ της αναβάθμισης των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και του να σπουδάζουν οι νέου αυτό που πραγματικά θέλουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ειλημμένη απόφαση, ανέφερε εγγράφως στους θεσμούς ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και υποσχέθηκε ότι η απόφαση αυτή εάν υλοποιηθεί το υπουργείο θα εξοικονομήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Γαβρόγλου στο κείμενο που παρέδωσε στα κλιμάκια των θεσμών, αναφέρει χαρακτηριστικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις:
Α. Το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ισχύει στη χώρα μας έχει κερδίσει την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας ως διαφανές αντικείμενο.
Β. Παρ όλα αυτά, το σύστημα  αυτό έχει εξαντλήσει όλες τις ευεργετικές του δυνατότητες, αφού δεν μπορεί αξιόπιστα να διαβεβαιώσει ότι οι νέοι μας μπορούν να σπουδάσουν αυτό ακριβώς που διάλεξαν
Γ. Μια από τις πολλές παρενέργειές του είναι ότι έχει υποβαθμίσει τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου λόγω της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τα παράλληλα  μαθήματα εκτός σχολείου.
Δ. Η πρόταση  σχετικά με τις Πανελλαδικές πρέπει να είναι υπέρ της αναβάθμισης των τελευταίων  τάξεων του Λυκείου και του να σπουδάζουν  οι νέου αυτό που πραγματικά θέλουν.

Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου