: Πότε θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις για το 3ετές σχέδιο για την Παιδεία


Σε περίπου 10 ημέρες θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας .
Θα αναφερθεί στις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας και στο 3ετές σχέδιο που ως γνωστόν περιλαμβάνει και την .
Νέο μεταρρυθμιστικό γύρο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στον ερευνητικό χώρο, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, με ορίζοντα υλοποίησης την ερχόμενη σχολική χρονιά (2017-2018). Ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου προανήγγειλε τις αλλαγές υπό την ονομασία “Τριετές Σχέδιο για την Παιδεία” κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής μέσα στην εβδομάδα. Οι αλλαγές εκτείνονται σε έξι άξονες και βρίσκονται υπό επεξεργασία τους τελευταίους μήνες - ήδη από την υπουργία του Νίκου Φίλη.
Σύμφωνα με το “Τριετές Σχέδιο”, το οποίο βρίσκεται και στην ατζέντα των συζητήσεων με τους θεσμούς, προκειμένου να “ξεπαγώσει” η συζήτηση για τους μόνιμους διορισμούς, αλλά και να διερευνηθούν οι πρώτες δυνατότητες χρηματοδότησης για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμη εξειδικευτεί βασικός στόχος παραμένει η αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία σε βαθμό τέτοιο ώστε η Ελλάδα να φτάσει τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η ελληνική πλευρά αναζητά τρόπους, κατά τις πληροφορίες, ώστε να προχωρήσει η συζήτηση με τον ΟΟΣΑ για τη σύνταξη μιας νέας έκθεσης για την Παιδεία, που δεν θα εισηγείται μεταρρυθμίσεων με βάση τα προ κρίσης οικονομικά της εκπαίδευσης.
“Προσπαθούμε να ακυρώσουμε δεσμεύσεις που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεσμεύσεις που μας έχουν βάλει σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και καταφέραμε τη χρονιά που πέρασε να αποδεσμευτούμε από πάρα πολλές από αυτές” δήλωνε τη Δευτέρα ο Κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας πάντως πως “είμαστε σε καλή πορεία”.
Δείτε εδω το «Τριετές Σχέδιο» για την Παιδεία