«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Τι γίνεται με τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές





Με δεδομένο ότι η εν λόγω επιτροπή προβλέπεται στο Ν.4332/2015 και λειτουργεί για πρώτη φορά κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, προκύπτει ότι ενδεχόμενα κριτήρια και προϋποθέσεις χορήγησης της κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής δεν θα ήταν δυνατό να προβλεφθούν προτού υπάρξουν τα σχετικά πορίσματα της επιτροπής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αναφέρει τα πιο πάνω σε γραπτή της απάντηση σε ερώτηση την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κακλαμάνης με θέμα «Διαδικασία κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών φοιτητών».
Παράλληλη γίνεται αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο αυτών των μετεγγραφών. Στην παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν.4332/2015 ορίζεται: Η κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή είναι δυνατή μετά από απόφαση πενταμελούς Επιτροπής, η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο, ο οποίος υποδεικνύεται από το Σώμα Επιθεωρητών − Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) και εκτελεί χρέη Προέδρου, έναν (1) εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, έναν (1) εκπρόσωπο από τη Σύνοδο Προέδρων των Τ.Ε.Ι. έναν (1) εκπρόσωπο Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, με έργο την εξέταση αιτημάτων για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις φοιτητών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής. Η Επιτροπή είναι άμισθη και συγκροτείται κατ’ έτος με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία ορίζεται και κάθε άλλη λεπτομέρεια της λειτουργίας της. Στη συνέχεια και σύμφωνα με τα ανωτέρω, εκδόθηκε η με αρ. 161107/Ζ1/13-10-2015 (ΦΕΚ 2255Β) ΥΑ με θέμα «Επιτροπή Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών». Τέλος, με την αρ.175084/Ζ1/3-11-2015 Υ.Α συγκροτήθηκε η Επιτροπή Κατ’ Εξαίρεση Μετεγγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου