«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΟΔΠΤΕ προς υπουργό Παιδείας: Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια είναι εκρηκτική


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Η κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα είναι εκρηκτική. Τα νεύρα όλων των συναδέλφων είναι τεντωμένα από καιρό τώρα. Ένας ολόκληρος κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό. Χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση θα πρέπει να τρέξουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να επιτευχθεί αυτό που είχατε υποσχεθεί».
Το μήνυμα αυτό στέλνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, με επιστολή της, καθώς επίκεινται απολύσεις των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ε΄να δεν εκδοθούν άμεσα οι διαπιστωτικές πράξεις και η προκήρυξη των θέσεων για την κινητικότητά τους.
 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Υπουργέ,
                         Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας, επανερχόμαστε για να επισημάνουμε με αγωνία κάποιες ιδιαίτερα σοβαρές πτυχές - τις οποίες βεβαίως γνωρίζετε - του θέματος της διαθεσιμότητας – κινητικότητας των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων στα οκτώ (8) ιδρύματα της χώρας:
1.    Είναι πλέον δεδομένο ότι έχουν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια για να προχωρήσει η διαδικασία της κινητικότητας. Για τα δύο ιδρύματα Ιωαννίνων και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 24-5-2014. Για τα υπόλοιπα έξι (6) ιδρύματα το οκτάμηνο λήγει στις 15-6-2014.
2.     Μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις σας, δεν έχουν εκδοθεί ούτε καν οι διαπιστωτικές πράξεις, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα αλλαλούμ στα ιδρύματα καθώς υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι ενώ εξαιρούνται εντέλει για διάφορους λόγους είναι ακόμη σε διαθεσιμότητα και εν πάσει περιπτώσει δεν γνωρίζουμε ακόμη με σαφήνεια ποιοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
3.    Δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση της κινητικότητας όπως αυτή είχε προδιαγραφεί σε παλιότερες συναντήσεις μας, στις οποίες με κατηγορηματικό τρόπο μας δηλώνατε ότι δεν θα χάσει κανείς εκ των διαθεσίμων την εργασία του.
4.    Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αναφορά και είναι μείζον ζήτημα αυτό, για την τύχη των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και ανήκουν σε κλάδους οι οποίοι έχουν καταργηθεί με τις εκδοθείσες ΚΥΑ.
Κύριε Υπουργέ, η κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα είναι εκρηκτική. Τα νεύρα όλων των συναδέλφων είναι τεντωμένα από καιρό τώρα. Ένας ολόκληρος κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό. Χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση θα πρέπει να τρέξουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να επιτευχθεί αυτό που είχατε υποσχεθεί.
Υποβάλλουμε εκ νέου το αίτημα μας για άμεση συνάντηση και ζητούμε:
   Να εκδοθούν άμεσα όλες οι διαπιστωτικές πράξεις και να ανανεωθεί το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για όλους ανεξαιρέτως, όπως εξάλλου είχατε δεσμευτεί στην τελευταία συνάντηση μας, δεδομένου ότι ο χρόνος του οκταμήνου έχει εκπνεύσει και σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι εφικτή η υλοποίηση της κινητικότητας. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει πρόβλεψη και για τους καταργημένους κλάδους.
Να ανακοινωθούν οι απαιτούμενες θέσεις και να απορροφηθούν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι στα ιδρύματα στα πλαίσια της κινητικότητας.
Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας για ένα θέμα τόσο σοβαρό, το οποίο αποτελεί μέγγενη στο λαιμό 1165 οικογενειών που βλέπουν να χάνεται η εργασία τους και οι ζωές τους.                           
         Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Ο  Πρόεδρος                        Ο Γενικός  Γραμματέας   
Παπαδόπουλος Σάββας                              Βαλσάμης Βαλσαμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου