«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γιατί κοροϊδεύετε τους αναπληρωτές κύριε υπουργέ Παιδείας; Ντροπή σας!


anaplirwtisΠανηγυρίζει, με πρωτοσέλιδο τίτλο, το «Εθνος» για την πρόσληψη 11.000 αναπληρωτών. Πηγή της είδησης αναφέρεται το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας. Μπήκαμε στην εσωτερική σελίδα και διαβάσαμε τις λεπτομέρειες της είδησης. Διαπιστώσαμε, ότι αυτά που ο πρωτοσέλιδος τίτλος πανηγυρικά αναφέρει είναι… φούμαρα. Κάποιοι κοροΐδεύουν τους αναπληρωτές παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι του υπουργού Παιδείας.
Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και ζοφερό είναι το πεδίο φέτος για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Από το ίδιο το άρθρο, διαπιστώνουμε ότι οι πιστώσεις αφορούν προσλήψεις μόνο 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα παίρνουν μισθό που μετά βίας θα αγγίζει τα 400 ευρώ.. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές ΕΣΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος από αυτές προορίζεται για προσλήψεις για ενισχυτική διδασκαλία. Οι αποδοχές αυτών των αναπληρωτών είναι 280 ευρώ τον μήνα!
Το Υπουργείο Παιδείας βάζει στην ανεργία ή στην εξαθλίωση με μισθούς πείνας χιλιάδες αναπληρωτές και τους κοροϊδεύει με επικοινωνιακά τερτίπια. Επιτέλους κύριε υπουργέ, θα πάψετε να κοροϊδεύετε τους αναπληρωτές. Λίγη ντροπή δεν υπάρχει; Μπορεί να επιβιώσει ένας νέος με τις αποδοχές που είναι ίσες με τους καφέδες τους δικούς σας; Τι να πρωτοπληρώσει; Και θέλετε αυτός ο νέος εκπαιδευτικός να έχει διάθεση να ασκήσει και εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά του καθήκοντα; Ντροπή και πάλι ντροπή! Ένα να εύχεστε. Να έχετε την τύχη του Γεράσιμου, του Κοντογιαννόπουλου και της Γιαννάκου. Φοβούμαστε πως θα τους μακαρίζετε. Κι εσείς και η κυβερνησής σας. Αίμονό σας αν ξεσπάσει η οργή γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών….
e-Πύλη Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου