«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΠΡΑΒΟ στην Ελένη Τάνου από την Κάλυμνο !!! Αυτή είναι η δασκάλα που πάει κάθε πρωί στην Τέλενδο με βαρκούλα


elenh-tanou_epiloges_tv
Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Ελένη Τάνου από Κάλυμνο !!! Αυτή είναι η δασκάλα που πάει κάθε πρωί στην Τέλενδο με βαρκούλα
Η Τέλενδος έχει τη δική της «δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά». Την 30χρονη Ελένη Τάνου, που κάθε πρωί παίρνει την βαρκούλα από την Κάλυμνο για να περάσει απέναντι όπου την περιμένουν οι λιγοστοί μαθητές του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου, για να πάνε όλοι μαζί στην τάξη.

Η Ελένη, είναι αναπληρώτρια δασκάλα και παρ΄ότι «στεριανή» στα τελευταία χρόνια… έριξε άγκυρα στην Κάλυμνο, όπου βρήκε τον άντρα της ζωής της και αποφάσισε να μετακομίσει στα Δωδεκάνησα.
Μιλώντας στη dimokratiki, η ίδια περιέγραψε τις τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει στα σχολεία της άγονης γραμμής, εκεί που ακόμα οι μικρές τοπικές κοινωνίες έχουν τον δάσκαλο ψηλά, αλλά και για την απόφασή της να διδάξει στο σχολείο της Τελένδου, όπου από τον άλλο μήνα, θα μείνει με δύο μόνο μαθητές.
Όπως λέει, ευγνωμονεί τον Θεό για όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα στις αίθουσες των λεγόμενων δύσκολων σχολείων και τονίζει ότι οι αναπληρωτές είναι εκείνοι που κρατούν όρθια τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.
dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου