«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Μέχρι τις 24 Αυγούστου η ανακοίνωση των Βάσεων

dictyo.gr
 
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το 2016 και το 2017. οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την 24η Αυγούστου του 2018 αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Παρόλα αυτά εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η 24η Αυγούστου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για να τερματιστεί η αγωνία των υποψηφίων. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης έδωσε τις αναλυτικές εκτιμήσεις του για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Ιο Πεδίο: Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, είχαμε λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι, ενώ έχουμε μια αύξηση των εισακτέων, άρα αυτό αναμένεται να οδηγήσει ης βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω όμως στις υψηλόβαθμες και δημοφιλείς σχολές .
2ο Πεδίο: Αναμένεται πτώση που ξεκινάει από τις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές , καθώς εμφάνισαν αυξημένη δυσκολία τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Γλώσσας .
3ο Πεδίο: Σε όλα τα μαθήματα έχουμε χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων .
4ο Πεδίο: Το τέταρτο πεδίο θα εμφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής θεωρίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου