«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ:«Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο»

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνολικά 60 σχολικές μονάδες: Αττική (18), Ιόνια Νησιά (3), Πελοπόννησος (6), Β. Αιγαίο (3), Κρήτη (6), Δυτική Ελλάδα (12), Σ. Ελλάδα (9) και Νότιο Αιγαίο (3).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Ιωαννίδης υπέγραψε στις 29/05/2018 την  απόφαση ένταξης της πράξης «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο», η οποία εντάσσεται στον πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ο Πολιτισμός στο Νέο Σχολείο». Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 412.750 €.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου απευθύνεται σε γυμνάσια και λύκεια της περιφέρειας και επιχειρεί να δημιουργήσει καλλιτεχνικές γέφυρες ανάμεσα  στους  έφηβους  της  επαρχίας  και  το  Εθνικό  θέατρο,  αναπτύσσοντας  παράλληλα  ένα  δίκτυο  από  ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και νέους που συνομιλούν και συνδημιουργούν.
Στόχος είναι η αισθητική παιδεία, η άσκηση της φαντασίας και της επινοητικότητας και η καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων σε δεκάδες εφηβικές ομάδες της περιφέρειας. 
Περαιτέρω, επιδιώκεται οι τοπικές κοινότητες να ενδυναμωθούν πολιτιστικά μέσα από την σύνδεσή τους με έναν σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό.
Ο  σχεδιασμός  του  προγράμματος  στηρίζεται  στην  απευθείας  επαφή  και  ενεργή  συμμετοχή  ειδικά  εκπαιδευμένων  στο  εφηβικό  θέατρο καλλιτεχνών-εμψυχωτών με ομάδες εφήβων της περιφέρειας, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στα σχολεία που θα συμμετέχουν.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνολικά 60 σχολικές μονάδες: Αττική (18), Ιόνια Νησιά (3), Πελοπόννησος (6), Β. Αιγαίο (3), Κρήτη (6), Δυτική Ελλάδα (12), Σ. Ελλάδα (9) και Νότιο Αιγαίο (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου