«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Για τις 29/11/2018 ορίστηκε η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης του νόμου “Γαβρόλγου” για τους Διευθυντές σχολείων

Εισηγητής στο ανώτατο δικαστήριο είναι ο ίδιος ο ανώτατος δικαστικός που έκανε την εισήγηση με την οποία ακυρώθηκε ο νόμος “Μπαλτά-Κουράκη”


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS


Για τις 29 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε από το Γ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας  η συζήτηση επί της αίτησης ακύρωσης του νόμου “Γαβρόγλου” για τους Διευθυντές σχολείων που κατατέθηκε από 150 υποψηφίους Διευθυντές
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έλαβε νέα αναβολή  (σ.σ. η δεύτερη) καθώς  η προγραμματισμένη, για τις 7 Ιουνίου,δεν συζητήθηκε.
Εισηγητής στο ανώτατο δικαστήριο είναι ο ίδιος ο ανώτατος δικαστικός  που έκανε την εισήγηση με την οποία ακυρώθηκε ο νόμος “Μπαλτά-Κουράκη” (Δείτε εδώ).


Υπουργός: Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια
Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που κατά τις πρόσφατες κρίσεις  θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου , πρόσφατα στη Βουλή.
«Προφανώς οι εκπαιδευτικοί  μπορεί να προσφύγουν νομικά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν προσφύγει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε:
Έκθεση της Κομισιόν για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων και αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Ειδικές  αναφορές στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών των Σχολείων και την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών κάνει η Κομισιόν στην ετήσια έκθεσή της για το 2017
Ειδικότερα:
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
“Η διαδικασία διορισμού των διευθυντών των σχολείων έχει αλλάξει” σημειώνει η Κομισιόν  και υπογραμμίζει τα εξής:
1. Τον Μάρτιο του 2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική της εκλογής των διευθυντών των σχολείων με μυστική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών.
2. Κατόπιν αυτού, η εν λόγω μέθοδος καταργήθηκε με νέο νόμο τον Μάιο, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να αποστέλλουν ανώνυμα τη γνώμη τους, η οποία μπορεί να λαμβάνεται υπόψη για τους διορισμούς από τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
3. Δεν είναι σαφές ποια βαρύτητα έχει η γνώμη των εκπαιδευτικών σ’ αυτή τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου