Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Το υπ. Παιδείας διαψεύδει Δήμαρχο ότι Σύμβουλος του Κ. Γαβρόγλου τον προέτρεψε να διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο Υποδομών για το κτηριακό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Σε καμία περίπτωση η συνεργάτιδα του υπουργού Παιδείας, η   Αλεξάνδρα Μηλιαρέση δεν προέτρεψε κανέναν να «διαμαρτυρηθεί» σε άλλο υπουργείο, ούτε «μεταβίβασε ευθύνες» αλλού.
Την απάντηση αυτή έδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας στην ανακοόινωση του Δήμου Πετρούπολης, σύμφωνα με την οποία:
  • Ο Δήμαρχος Πετρούπολης , στη συνάντηση με την  Αλεξάνδρα Μηλιαρέση αφού εξέφρασε το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για την υποχρεωτικότητα της 2χρονης προσχολικής αγωγής με ευθύνη του κράτους, σημείωσε πως η υλοποίησή της από την πλευρά της κυβέρνησης δεν συνοδεύεται από αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη διεύρυνση των δομών, για σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ούτε φυσικά από μαζικές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό - παιδαγωγικό και βοηθητικό.
  • Τόνισε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η Δημοτική Αρχή έχει διαμαρτυρηθεί και απαιτήσει από το υπουργείο να λύσει το κτιριακό πρόβλημα στην Πετρούπολη όχι μόνο για να υλοποιηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή αλλά και για να στεγάζονται τα παιδιά και οι εργαζόμενοι σε ασφαλείς, σύγχρονες αλλά και κατάλληλες δομές.
  •     Η συνεργάτιδα  του υπουργού αφού ανέφερε ότι ο Δήμος Πετρούπολης είναι ο μόνος που έχει καταθέσει υπόμνημα για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπεύθυνο για την κατασκευή δομών και πρότεινε στους παρευρισκόμενους να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Υποδομών!
  •     Ο Δήμαρχος Πετρούπολης θεώρησε ως εμπαιγμό την θέση του υπουργείου Παιδείας σχετικά την μεταβίβαση ευθυνών στο υπουργείο Υποδομών καθώς ανέφερε πως και τα δυο Υπουργεία αποτελούν μέρος της ίδιας Κυβέρνησης.
  • Κατόπιν κατέθεσε τις υπογραφές που είχαν μαζευτεί το προηγούμενο διάστημα και δήλωσε πως αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στο υπουργείο Υποδομών και ζήτησε την παρουσία και του υπουργού Παιδείας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης σχετικά με τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με συνεργάτιδα του Υπουργού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλει να γνωρίζει τη διαδικασία και τις αρμοδιότητες για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων. Δηλαδή, ότι ο Δήμος υποδεικνύει διαθέσιμο οικόπεδο, υποβάλει την τεχνική μελέτη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια ο φάκελος κατατίθεται στο Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή του κτηρίου.
Τη διαδικασία αυτή επισήμανε η συνεργάτιδα του Υπουργού κατά τη συνάντησή τους που είχε ως θέμα την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν προέτρεψε κανέναν να «διαμαρτυρηθεί» σε άλλο Υπουργείο, ούτε «μεταβίβασε ευθύνες» αλλού.
Ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών και στις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας καλό είναι να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου