«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018


ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Λίγες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα ψήφισης και κατοπινής εξέλιξης του νομοσχεδίου "Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες Διατάξεις", μιας και απασχολεί, περισσότερο η διαδικασία επιλογής στελεχών βεβαίως, αρκετό κόσμο της εκπαίδευσης.



  • Το νομοσχέδιο προετοιμάζεται στην νομοπαρασκευστική της Βουλής εδώ και μέρες και μπορεί και την τρέχουσα εβδομάδα ν αναρτηθεί στο site της Βουλής.
  • Μέχρι 31/05/2018 θα έχει ψηφισθεί και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα εκδοθούν οι προκηρύξεις επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, τις οποίες το Υπουργείο τις έχει σχεδόν έτοιμες.
  • Η επιλογή στελεχών δεν θ αρχίσει από πάνω προς τα κάτω, που είναι και το ορθό,αλλά θα δοθεί παράταση στη θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και στην των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία λήγει τον Ιούνιο.
  • Οι επιλογές στελεχών θ αρχίσουν λοιπόν από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου(τέως Σχολικοί Σύμβουλοι) και από τους Προϊσταμένους των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.)(τέως Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης) και το Υπουργείο ευελπιστεί να έχουν περατωθεί έως τέλη Αυγούστου.
  • Οι επιλογές στελεχών που αφορούν σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και σε Προϊσταμένους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.), θα διενεργηθούν από Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής, ενώ οι επιλογές που αφορούν στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διενεργηθούν, όποτε διενεργηθούν, από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, σε κεντρικό επίπεδο.

Ο παραπάνω προγραμματισμός ισχύει αυτή τη στιγμή και δεν μένει παρά να τον δούμε και να πραγματοποιείται.

Βασίλης Βούγιας

http://seepea-stella.blogspot.gr/2018/05/blog-post_63.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου