«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης “οδεύει” για το Γενικό Λογιστήριο

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους "οδεύει "αύριο Παρασκευή το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπής της Βουλής.
Το Σχέδιο Νόμου θα επιστρέψει στο υπουργείο Παιδείας από το Γενικό Λογιστήριο στα μέσα της ερχόμενης  εβδομάδας, οπότε θα κατατθεί προς συζήτηση στην  Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το αργότερο στις 25 Μαίου.
Στη συνέχεια οι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής θα ορίσουν τις ημερομηνίες συζήτησης του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
 Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  θέλοντας να αποφύγει την απασχόληση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με τις Πανελλαδικές, έχει ήδη αποφασίσει πως η κατάθεση των αιτήσεων για την επιλογή στελεχών θα γίνει εκτός αυτών των ημερομηνιών.
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου δεν έχει καταλήξει  ακόμη στο χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών, αν και δέχεται από στελέχη του εισηγήσεις να ξεκινήσει με την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων και την επιλογή των  Συντονιστών  Εκπαιδευτικού Έργου.
Το Σχέδιο Νόμου αποτελείται από 121 άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου