«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Μονιμοποίηση των ωρομισθίων των ΤΕΙ που θα συγχωνευθούν με Πανεπιστήμια, συζητά ο υπ. Παιδείας

“Έχουμε ζητήσει από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -αλλά το ίδιο θα γίνει και με όλες τις συγκλήτους των Πανεπιστημίων που θα συνεργαστούν με τα ΤΕΙ- να μας φέρουν συγκεκριμένες προτάσεις για το έκτακτο προσωπικό τους”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Θα πρέπει  να προσπαθήσουμε οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί  των ΤΕΙ   να ενταχθούν στα Ιδρύματα με μία μονιμότερη σχέση εργασίας, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, και ανακοίνωσε:  
Α. Εχουμε ζητήσει από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -αλλά το ίδιο θα γίνει και με όλες τις συγκλήτους των Πανεπιστημίων που θα συνεργαστούν με τα ΤΕΙ- να μας φέρουν συγκεκριμένες προτάσεις για το έκτακτο προσωπικό τους.
Β. Μάλιστα υπάρχει έκτακτο προσωπικό που εργάζεται πάρα πολλά χρόνια και πολλές φορές η ποιότητα πολλών τμημάτων εξαρτάται από την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει αυτό το προσωπικό.
Γ. Θα λυθεί το θέμα. Θα δούμε πώς θα λυθεί, με διαφορετικό τρόπο ενδεχομένως σε κάποια ιδρύματα από κάποια άλλα. Περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από τις διοικήσεις των ίδιων των ιδρυμάτων, για να δούμε και μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο τι θα καταφέρουμε να κάνουμε γι’ αυτό το προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου