«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Υφ. Παιδείας: Παγκόσμια πρωτοτυπία οι 160 κλάδοι εκπαιδευτικού προσωπικού



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία ότι έχουμε περισσότερους από 160 κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσων της Βουλής, σχολιάζοντας το το άρθρο 29, του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτ. Αττικής, που επιτρέπει την ενοποίηση των κλάδων εκπαιδευτικού προσωπικού.
"Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο αναπτυγμένη, υποανάπτυκτη, αναπτυσσόμενη, που να συμβαίνει αυτή η πανσπερμία εκπαιδευτικού προσωπικού", υπογράμμισε ο κ. Μπαξεβανάκης, και πρόσθεσε: «Κάνουμε λοιπόν μια κίνηση ενοποίησης, καλύτερης διαχείρισης, καλύτερης αξιοποίησης του προσωπικού, έναν εξορθολογισμό που με όποιοι κριτήριο και να το δει κάποιος, είναι απόλυτα αναγκαίος».
«Έγιναν ορισμένες παρατηρήσεις και από ορισμένες επιστημονικές ενώσεις και από ορισμένους συναδέλφους» σημείωσε ο υφ. Παιδείας και ανακοίνωσε: «Παίρνουμε υπόψη μας ορισμένες από  αυτές τις παρατηρήσεις. Κάποιες από αυτές νομίζω ότι έχουν βάση, θα τις επεξεργαστούμε ακόμα καλύτερα και στη συζήτηση στη δεύτερη ανάγνωση και θα παρουσιάσουμε νομοτεχνική βελτίωση, που νομίζω ότι ορισμένες από τις ενστάσεις που κατά τη γνώμη μας έχουν βάση, θα αντιμετωπιστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου