«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017





Αθήνα 18/5/2017
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κινητοποίηση Επιστημονικών Φορέων
των εκπαιδευτικών Γαλλικής (ΠΕ05) και Γερμανικής (ΠΕ07) Φιλολογίας

Κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας
Πέμπτη 25/5/2017

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προκηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δυο πρώτες του απογευματινού κύκλου προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετέχουν οι συνάδελφοι μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι Επιστημονικοί Φορείς των εκπαιδευτικών Γαλλικής (ΠΕ05) και Γερμανικής (ΠΕ07) Φιλολογίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 25/5/2017 στις 13:00.
Οι συνάδελφοι  μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσες ώρες στάσης χρειάζονται ανάλογα με τις ώρες εργασίας τους.

Πατήστε ΕΔΩ  για να διαβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή PDF

Από τη Δ.Ο.Ε. 

 

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 86ης Γενικής Συνέλευσης (23-26 Ιουνίου 2017)



Αριθ. Πρωτ. 1310
Αθήνα 16/5/2017
Προς
Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
            Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38, 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των Συλλόγων - Μελών της, στην 86η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου, στις 23, 24, 25 και 26 Ιουνίου 2017, στην Αθήνα, για λήψη αποφάσεων στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 37, παράγραφος 1 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., βρίσκεται σε απαρτία, αν παραβρίσκεται σ’ αυτή το ½ του συνόλου των Αντιπροσώπων  των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της Δ.Ο.Ε., ανεξάρτητα από ποια μέλη προέρχονται οι παρόντες.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 86ης Γενικής Συνέλευσης
Έκθεση πεπραγμένων 2016-2017




Αρ. Πρωτ. 1309
Αθήνα 17/5/2017
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Να αποσυρθούν άμεσα οι νέες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας της ιδιωτικής εκπαίδευσης  στην προσπάθειά τους να προστατευθεί το αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχεται και στα ιδιωτικά σχολεία.
   Ο αγώνας της αποτροπής της επέλασης της εμπορευματοποίησης της Παιδείας και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών είναι αγώνας κοινός.
Τον Αύγουστο του 2016 χαιρετίσαμε την επαναφορά της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε μπροστά όχι μόνο στην ανατροπή αυτής της ρύθμισης, αλλά και στο άνοιγμα, μέσω των ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, της κερκόπορτας που θα οδηγήσει στην τιμωρητική αξιολόγηση και τον δραστικό περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου Διδασκόντων στο ιδιωτικό και στο δημόσιο σχολείο.
Οι αλλαγές που προβλέπει η νέα διάταξη Γαβρόγλου:
  • Καθιστούν τους εκπαιδευτικούς έρμαια της έκθεσης του σχολάρχη-Διευθυντή προς την Επιτροπή των δικαστών που θα κρίνει την καταγγελία σύμβασης ως προς τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητά της καθώς και αυτής του σχολικού συμβούλου η οποία θα είναι προαιρετική και «συμπληρωματική». Με πολύ απλά λόγια, καθιερώνεται θεσμικά στην ελληνική εκπαίδευση η απόλυση μέσω τιμωρητικής αξιολόγησης (και μάλιστα με μια θεσμικά αστήρικτη διαδικασία).
  • Επιτρέπουν τις απολύσεις κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
  • Αφαιρούν από το Σύλλογο Διδασκόντων την αρμοδιότητα να αποφασίζει για τη σύνταξη του ωρολογίου προγράμματος.
  • Καταργούν το τεκμήριο της «αθωότητας» για τους προς απόλυση εκπαιδευτικούς.
  • Μειώνουν τις αποζημιώσεις απόλυσης και καταστρατηγούν τη διάταξη για τις ρυθμίσεις συνταξιοδότησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ζητά την άμεση απόσυρση των νέων ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Πατήστε ΕΔΩ  για να διαβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου